Greit. Blogg. Hm....

Så skal jeg altså prøve å blogge litt. Til å begynne med så får jeg kanskje si litt om hvem jeg er og hvordan livet mitt har vært i det siste. Jeg heter Ane, er 23 år og bor og studerer i Bergen. Planlegger å ta en mastergrad i teatervitenskap i løpet av det neste året eller deromkring. Har et par deltidsjobber, som jeg kan fortelle mer om siden. Bor alene sammen med hunden min, 3 år gamle Max. Har en medfødt skade som gjør at jeg må bruke rullestol, det kan jeg også komme tilbake til siden. Interesser er teater, sang, film, tekniske duppeditter m.m.

Noen random facts om meg:

  • Har en irriterende tendens til å rette opp mine medmenneskers grammatiske feil.
  • Husker usedvanlig mange unyttige ting. Dette gjelder spesielt skuespillere fra teater, film eller tv. Hvem som spilte Réne i Alló alló på NRK for ørten år siden, spør du? Det var Gorden Kaye.  Helt sprøtt, jeg vet.
  • Har lært meg HTML og bruk av FTP-server helt på egen hånd, men velger å bruke blogg.no til dette prosjektet.
  • Tekster av og til filmer og tv-serier (nei, ikke sånn for gøy, jeg får betalt for det).
  • Favorittfarger: Gul og blå, men ikke sammen. Det blir så svensk, liksom.
  • Favorittmat: Mye forskjellig, har i det siste fått en forkjærlighet for spicy retter.
  • Favorittserier: Big Bang Theory, House, Dyrepasserne (Jeg skal til Dyreparken i sommer :D), Pantelånerne i Detroit, Rik på Rabatt.
  • Synger i kor.
  • Kan overhodet ikke tegne. Tegner jeg f.eks en hund så spør folk om det er en frosk.
  • Negler og hår vokser uvanlig raskt, og jeg farger begge deler i et heseblesende tempo.

 

I fjor høst skjedde det noe som fikk stor innvirkning på livet mitt. Jeg er (kanskje i motsetning til mange andre som har muskel-diagnoser) stort sett alltid frisk og sunn, sjelden hos legen, tar så og si aldri ut sykemelding. Så plutselig en dag lå jeg på Haukeland Sykehus og skulle opereres. Legene fant svulster (godartede, men dog) på ryggraden min, som de måtte operere bort.


Haukeland Sykehus

3 operasjoner senere ble jeg skrevet ut, med store smerter, som etter sigende skulle gå over etter hvert. Det gjorde de ikke. Mellom november og februar lå jeg stort sett i senga mi hjemme, og var jeg oppe i stolen min så knasket jeg smertestillende som den rene pillemisbruker. Og jeg gråt. Mye. Jeg er vant til å være aktiv som student og arbeidstaker, og det å ha så mye vondt tok hardt på psykisk. Heldigvis har jeg gode venner og nær familie, som støttet meg i denne perioden.

Så ble jeg operert på nytt. Legen fant omsider ut at han hadde fjernet noe ben han ikke burde fjernet under den første operasjonen, så ryggraden min var blitt ustabil og vinglete. Derav alle smertene. Det ble satt inn litt titan i ryggen, for å stabilisere. Operasjonen gikk bra, jeg følte meg mye bedre, ting var ganske topp. Men så, noen dager før jeg skulle reise hjem fra sykehuset, fikk jeg akutt blodforgiftning! Lungene mine klappet sammen og jeg fikk ikke puste. Jeg ble lagt i kunstig koma, og lå slik i en uke. Foreldrene mine fikk beskjed om at jeg kunne dø. Men ikke denne jenta, nei! Etter 5, 6 uker var jeg ute av sykehuset igjen, helt frisk! Og det er liksom der jeg er nå. Jeg har fått livet mitt tilbake, og det føles så godt. Så vil kanskje noen si "So what om du slipper å ligge i senga mer, du må jo fortsatt sitte i rullestolen?" Det å kunne bevege seg rundt så og si hvor jeg vil er fantastisk, skal jeg si deg! Det er sånn man virkelig setter pris på når man har ligget og glodd i taket i lange tider. Noen vil kanskje si "So what om du kan nå ting på bord og hyller rundt deg igjen, du kan jo fremdeles ikke nå ting som er veldig høyt oppe eller langt nede?" Det å kunne bruke armene godt igjen, ta meg et glass vann, sette en dvd i spilleren, bruke pcen, hente ting i skuffen...det er flott! Og ting som ligger på gulvet, det får jeg nå hjelp til å ta opp av Max, den fine vofsen min. Han er fantastisk lærevillig, og en flink assistent.

Max

Så det at jeg nå har det så bra, er litt av grunnen til at jeg nå begynner å blogge. Jeg har tenkt litt på hva slags folk jeg liker best å være sammen med, og hvem jeg setter mest pris på, og kommet frem til at det er de menneskene som vet å sette pris på det de har, som er positive og smilende i hverdagen, som gjør andres dager bedre. Og jeg har bestemt meg for å prøve å bli et slikt menneske. Derav navnet på bloggen, Angel Undercover. Det handler om å være en positiv innvirkning i samfunnet, uten å måtte få credits for det hele tiden. Don't get me wrong, jeg sier ikke at jeg heretter skal gå rundt og glise som en tulling hele dagen, man kan da ha dårlige dager, og gode grunner til å ville krype under dyna og sutre som en småunge. Og det er helt greit. Men jeg vil bare prøve å sette litt mer pris på det jeg har, og smile litt mer. Kanskje lyse opp noens dag nå og da. Følg med, så får du se.

Og by the way, hvis du nå tror at dette skal bli en blogg om hvordan det er å gå gjennom livet som rullestolbruker, så tar du feil. Dette skal være en blogg om meg og hele livet mitt, og rullestolen er bare en liten del av det hele. Det blir teater, det blir film, det blir Bergen, jentefrustrasjoner, hunder, gadgets, tv, sang, og masse annet. Stay tuned! ;-)

 

6 kommentarer

Malin

14.05.2012 kl.15:27

Kjempegøy du har fått deg blogg, Ane :D Veldig inspirerende skriving, og jeg gleder meg til å følge med videre :) Du er en tøffing! Kjedelig at jeg har bodd så langt unna deg mens du har vært syk, men i sommer håper jeg du har mye tid til å treffes. <3

angelundercover

14.05.2012 kl.15:57

Malin: Hei vennen, savner deg. Jeg og Hilde skal på kino i kveld, da skal vi ta en skål for deg :-) Gleder meg til å se deg i sommer. Vi får finne på noe kjekt. Klem

14.05.2012 kl.18:51

Flott blogg begynnelse Ane :) Gleder meg til å følge med videre :) Snakkes i første rekke i morgen ? :) Klem fra Hege

Malin

14.05.2012 kl.22:40

Kos med kino! Godt dere tar en skål for meg, skulle gjerne vært med :) klem klem

angelundercover

15.05.2012 kl.11:40

Yup, det gjør vi! Klem

angelundercover

15.05.2012 kl.11:41

Malin: Det ble skålt i vann og Capri-Sonne på rad 1 i MB4, hehe :-P

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits