17.ma - i, er vi så gla´ i?

Litt stresset i dag. I morgen er det som kjent 17.mai, og hvem var kjepphøy og inviterte foreldre og søsken på kveldskos etter begivenhetene? Yours truly, så klart. Alle som har prøvd å lage ørten gode retter ferdig dagen i forveien, samt pynte huset (uten å rote det til igjen) vet hvilket kaos jeg gjennomgår i dag. I tillegg har jeg tydeligvis klart å pådra meg ett eller annet ekkelt, for jeg er kvalm som fy og har skikkelig vondt i magen :( Men men, the show must go on, som de sier. I dag har jeg, med god hjelp fra assistenten min, Jep:

- Pyntet 17.mai-bord.

- Kjøpt inn de siste greiene (grillkull, tennvæske og litt annet stasj som jeg glemte da jeg var på kjøpesenteret i går).

- Blåst opp en masse ballonger, og hengt opp rundt i stua.

- Marinert koteletter og kyllingfilet.

- Pakket inn tomater og poteter for baking.

- Ryddet på plass rømmegrøt (ja, jeg kjøpte Toro, sue me), fenalår, spekeskinke, brus, champagne og vin i kjøleskapet.

Spisebordet.


Det som gjenstår er:

- Støvsuge

- Lage eggerøre

- Finne frem antrekk.

Stakkars Max synes visst all denne ryddingen er kjedelige greier, for han er ekstra klengete i dag.

Maxen min


I morgen blir det tur til byen tidlig på morgenen for å se på prosesjonen. Så skal jeg se matinéen på Den Nationale Scene, før jeg drar hjem og festlighetene i hjemmet starter. Derfor må det meste gjøres ferdig på forhånd, sånn at vi kan begynne å grille og spise grøt med en gang vi er tilbake fra byen.

 Se på denne fine 17.mai-blomsten jeg kjøpte!

I morgen blir det ikke bunad, jeg har en, men jeg synes det er så mye styr med skjorte og belte og søljer og greier, så jeg bruker den vanligvis ikke på 17.mai. Har kjøpt en ny kjole som jeg skal ha på.

Ønsker alle en riktig fin nasjonaldag!

 

2 kommentarer

Marita

16.05.2012 kl.18:39

Høres ut som du har nok å gjøre, lykke til i morgen, og god 17 mai (heter det god 17 mai ?) Jaja, du vet hva jeg mener :-) Jeg skal spille i 4 tog, sånn er det å bo på landsbygda ;-)

Koselig blogg, skal følge med videre.

Klem fra Moi

angelundercover

16.05.2012 kl.20:49

Marita: Klem til deg også:)

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits