17. mai på ekte Bergensk vis

Da var det meste av nasjonaldagen over. Det har vært en fin dag her i Bergen, til tross for litt yr og lav temperatur. Dagen startet med å stå opp tidlig og gjøre seg klar til bytur. Klokken 10 var jeg og Anja på plass utenfor Den Nationale Scene, for å få god utsikt til prosesjonen, som toget heter her i byen. Moroa skulle egentlig starte 10.30 men vi så ikke så mye som en buekorpsgutt før klokken var langt over 11. Da var vi både våte og kalde, men holdt humøret oppe likevel.

Etter at prosesjonen var ferdig gikk vi inn på DNS for å få med oss matineèn der. Det er blitt tradisjon i familien vår å gå dit hver 17. mai. Inntektene fra showet går hvert år uavkortet til gjennoppbygging av nasjonalteateret i Afghanistan, en flott sak å støtte. Stort sett er innholdet mye det samme fra år til år. Noen synger, og noen spiller musikk, noen danser og noen leser tekster. I år var programmet veldig bra og hele familien koste seg. Vi likte spesielt Heine Kleine og Polka Bjørn som spilte og jodlet. De var veldig morsomme.


Passer fint med litt jodling på Norges nasjonaldag, hehe :)

Den unge skuespillerinnen Tomine Mikkeline Eide sang og det var veldig flott å høre på. Stor stemme i en liten kropp.


Tomine Mikkeline Eide, langt navn på ei lita jente :)

Dessuten var dansegruppen Absence Crew med som vanlig og danset breakdance. Utrolig hvordan karene klarte alle triksene uten å brekke et eneste bein! Alle i publikum ble skikkelig imponert. Man hørte bare suset av gamlingene som gispet oppover på balkongene.

Etter forestillingen dro vi alle sammen hjem til meg og spiste. Og spiste. Og spiste. Seriøst, nå er jeg så mett at jeg nesten ikke klarer å røre meg. Men maten var god og ryddingen tar vi i morgen ;) Nå vil jeg bare slappe av og se barnetog fra hele landet på TV, sammen med lillesøsteren min Åsne som skal overnatte hos meg.


Litt ute av fokus. Vi skylder på all maten (og champagnen).

Håper alle har hatt en flott nasjonaldag!

4 kommentarer

17.05.2012 kl.20:46

Høres ut som en flott dag :) ;) Kjekt at du og dine koste dere :) Klem fra Hege.

charl0tte94

17.05.2012 kl.20:47

Kjempe kjempe fin blogg! :D

Blir glad for en kommentar tilbake på min blogg! :)

Silvia~♫

17.05.2012 kl.21:08

fine bilder :)

angelundercover

18.05.2012 kl.12:56

Hege: Klem tilbake:) Håper dere hadde det fint også. Mia går vel i skoletog i år?

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits