Konsert og kake (oppskrift på ostekake!)

Heisann!

Som jeg har nevnt før, så liker jeg godt å synge. Jeg kommer fra en familie som er veldig glad i sang og musikk, og har fått sangen inn med morsmelken, så og si;) Både jeg og begge foreldrene mine synger i kor (Bergen Nord Kammerkor) og i går hadde vi avsluttningskonsert for vårsesongen.

Jeg skulle synge en sang helt alene, og var fryktelig nervøs. Men det var moro også! Og både solosangen min og sangene som hele koret sang gikk ganske bra. Det virket som om publikum koste seg, og det er jo det viktigste.

 

Her er en musikkvideo med Abba, som synger sangen jeg sang i går, "One Of Us".

Videoen bærer klart preg av at fading var veldig "in" på den tiden :P Men sangen er jo fin, da :-D

Vi hadde også kakesalg i pausen under konserten, og jeg bidro med en av de få kakene jeg kan lage, ostekake med sitronsaus. Det er en ganske frisk og god kake som passer godt nå om sommeren, og den er ikke så vanskelig å få til. Tenkte jeg skulle dele oppskriften min med dere.

OSTEKAKE MED SITRONSAUS

Til kaken:

En pakke Digestivekjeks

125 gram smør/margarin

En pakke (1/3 liter) kremfløte

En pakke sitrongele (pulver)

3 dl vann

En pakke Original Philadelphiaost. Du kan bruke lightvarianten, smaken blir helt OK, men ostekremen vil bli litt boblete.

1 dl sukker.

Til sausen:

To sitroner

1 ss ekte smør

Ett egg

2 dl sukker

Slik gjør du:

Smuldre opp kjeksene til de er pulverisert. Liker du tynn bunn bruker du halve pakken, liker du tykk bunn tar du hele. Jeg pleier å ta hele pakken minus 5 kjeks. Smelt margarinen og rør inn i kjeksene. Konsistensen skal være litt tørr, ikke vær bekymret, det blir en myk fin bunn til slutt. Bruk en rund form på 22 til 24 cm og ta ut bunnen. Sett ringen rett på kakefatet og ta oppi kjeksbunnen, press den flat med hendene. La den stå kaldt mens du lager kremen. Kok opp vannet og tilsett gelepulveret, rør ut pulveret og la det stå til det er lunkent. Visp kremfløten til tykk fin krem. I en annen bolle blander du osten og sukkeret og rører til sukkeret løser seg opp. Bland så kremen, ostekremen og den lunkne geleblandingen. Vend dem forsiktig sammen uten å slå luften ut av kremen, og tøm over kjeksbunnen. La stå kaldt 4, 5 timer før du tar bort ringen rundt.

Sausen lager du i en kjele. Rør først i egget, så tilsetter du skallet fra den ene sitronen (revet) og saften fra begge sitronene. Tilsett sukkeret, og varm opp. Bruk svak varme, og rør ofte så ikke det brenner fast i bunnen. Etter ca ti minutter tar du kjelen av varmen og rører inn smøret til det er helt smeltet. Sausen vil nå være tynn og fargeløs, men ikke vær redd, den blir finere. La sausen stå kaldt en stund, så vil den bli tykkere og få en fin gulfarge. Sausen kan du pynte kaken med ved å legge et tynt lag på toppen av ostekremen, eller du kan servere den i en mugge ved siden av. Sausen har en god, søt sitronsmak.


Bildet fant jeg på nettet, men det viser godt hvordan kaken vil se ut.

Lykke til!

 

 

 

 

Én kommentar

06.06.2012 kl.23:46

Du gjorde en kjempebra innsats med soloen i går :) :)

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits