En Midtsommernattsdrøm

I går var vi en gjeng som gikk og så "En Midtsommernattsdrøm" på Den Nationale Scene. DNS har satt opp en litt alternativ versjon, med masse stopp i fortellingen, "regi" underveis og ikke minst masse masse ny humor.

For å si det sånn, så er jeg veldig glad jeg ikke skal skrive en analyse av denne forestillingen på universitetet, for det tror jeg kunne blitt voldsomt omfattende. Men vi hadde det veldig gøy, vi lo mye, og jammen var ikke alle parene som fikk hverandre tilslutt ganske søte også. Tormod Løvold som villsvin og Eirik Del Barco Soleglad som Puck er et vittig tospann, det kommer punchline etter punchline og selv min lillesøster på 11 lo godt. Vi likte spesielt scenen der villsvinet ligger i sengen til kongen og forlanger diverse av Puck.
"Lag mat!"

"Det er ikke lagt opp til bespisning i dette stykket!"

"Ikke lagt opp til bespisning? Prøv å si det til barna i Afrika!"

"Syng for meg!"

"Hva skal jeg synge?"

"Grisen står og hyler."

"Fireogtjue kråker sit på ei madrass. Endå ei vil sitje, men det er ikkje plass..."

"Ikke plass? Selvfølgelig er det plass! Det er bare å trykke vingene bittelitt sammen. Så dum du er, som ikke vil at jeg skal få mat eller at kråka skal få plass...forbanna dyrehater!"

Joda, det var plenty å le av. Som når Puck hypnotiserer athenerne og snakker til dem med rolig hypnotisørstemme, på sunnmørsdialekt, intet mindre.

"Og når du vaknar, Demetrius, så er du og Lysander som to russ i ein russebuss på veg til Kongeparken. God stemning. Og Helena likar du også. Hermia synes du er sånn helt ok."

"Så, jeg bare liker alle? Så dårlig plott!"

"Ja, det er 500 år gammelt, vi får ta det vi får."

Jeg anbefaler å løpe til DNS og se dette stykket. Skuespillerprestasjonene er jevnt over gode, og jeg synes deres nye vri på Shakespeare fungerer bra. Kjenner man ikke stykket kan man kanskje bli litt forvirret her og der, men opplevelsen er fin likevel. Løp og kjøp!

 

 

 

4 kommentarer

gunnmsp

13.06.2012 kl.20:06

Fin blogg! kan du lese å kommentere bloggen min?

♔ maria sanni

13.06.2012 kl.20:14

Utrolig fin blogg! :)

Rikke :)

13.06.2012 kl.20:24

Hørtes gøy ut! Hadde vært moro å sett den versjonen! ;)

Har vært med på en oppsetning av "En Midtsommernattsdrøm" når jeg var mindre, men den var seriøs :p

Støvkorn

13.06.2012 kl.20:52

DEt hørtes veldig morsomt ut :) teater er gøy ^^

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits