Broadway!

I fjor på denne tiden var jeg på ferie i New York. Jeg og min venninne Anja hadde skrapt sammen nok til at vi faktisk kom oss både dit og tilbake, og i tillegg hadde nok til overs til å gå på Broadway tre kvelder i løpet av de tilsammen 14 dagene vi var på Manhattan. Jeg elsker musikaler, og å se dem på Broadway var noe helt spesielt. Jeg hadde litt vanskelig for å forstå hva folk mente med at Broadway, og New York, har en sånn unik atmosfære og alt det der, før jeg faktisk hadde vært der selv. Det er ikke så lett å forklare det, men det er en veldig god opplevelse, noe som bare må erfares, rett og slett. Jeg har vært i New York to ganger, og jeg vet jeg kommer til å dra dit igjen så snart anledningen byr ser.

I fjor sommer fikk vi med oss The Lion King (jeg hadde sett den før, på West End i London, men det var kjempegøy å se den igjen), Sister Act (fordi vi begge liker filmen, og musikalen var neimen ikke dårlig den heller) og The Addams Family. Sistnevnte var den jeg hadde gledet meg mest til, for den hadde en av mine favorittskuespillerinner i hovedrollen, nemlig Bebe Neuwirth som Morticia. Neuwirth spilte Velma i Chicago på Broadway på 90-tallet og fikk priser og masse ros for den jobben. All That Jazz og Cell Block Tango er liksom ikke det samme uten henne. I Norge er hun vel mest kjent for å ha spilt rollen som Lilith(kona til Frasier) i sitcomseirene Cheers og Frasier. Jeg synes hun er fantastisk, og var helt i himmelen da vi fikk møte henne ved utgangen etter forestillingen. Jeg fikk autografen hennes og tok noen bilder av henne, det var supert!

Jeg har lengtet tilbake til New York og Broadway mer enn vanlig etter at jeg begynte å se på en ny tv-serie, nemlig Smash. Den handler om et team som vil lage en ny Broadwaymusikal, og viser hvor mye jobb som faktisk ligger bak en slik produksjon. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. En av hovedrollene i serien spilles av en av de andre skuespillerinnene på favorittlisten min, nemlig Anjelica Huston. Mitt første "møte" med henne var som heks i Roald Dahls "Heksene" og jeg fikk ikke sove på en uke i frykt for at hun skulle dukke opp og forvandle meg til en mus. Siden har jeg blant annet sett henne som detektiv i serien Medium og som den onde stemoren i Askepott. Og faktisk har hun også spilt Morticia i The Addams Family, men det var på film. Det er tydeligvis noe med meg og sånne lakenbleke goth-damer, ikke vet jeg...

Sesong 1 av Smash går på norsk tv for tiden, jeg tror det er tirsdagskvelder på TVNorge, men jeg er ikke helt sikker, jeg har sett episodene online. Se gjerne serien for Hustons opptreden alene, hun er fantastisk. Anbefales.

 

 

 

 

 

5 kommentarer

Sandra Danielsen

25.06.2012 kl.14:23

den så bra ut, får begynne og følge med på den ^^:)

♥ charl0tte94

25.06.2012 kl.14:28

Så fin blogg du har! :) Ha en fortsatt fin dag!

Jannicke

25.06.2012 kl.14:29

Utrolig fin blogg! :) Ha en fin dag videre. ♥

Setter virkelig pris på en kommentar tilbake! :D♥

Lene

25.06.2012 kl.14:38

fine bilder :)

Setter stor pris på en kommentar tilbake på bloggen min <3

Therese Nilsen

25.06.2012 kl.15:06

wow. Stilig! Blir gla for kommentar tilbake ;)

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits