En blogg jeg vil følge med på.

Nylig oppdaget jeg en veldig kul blogg som jeg ikke aner hvorfor jeg ikke har visst om før. Den tilhører en fyr som heter Ken Levine, en amerikansk manusforfatter/produsent/regissør, med et veldig imponerende CV. Han har jobbet på serier som MASH, Cheers, Frasier, og Dharma & Greg, for å nevne noe. For meg som har studert både tvproduksjon og teater, og som elsker å skrive manus, er denne bloggen virkelig et funn.

Her er råd til ferske skribenter, regissører, produsenter og skuespillere om hvordan de skal få til å fungere sammen på en god måte, se for eksempel dette innlegget der han forteller skuespillere hvordan de kan få forandret manus uten å såre forfatternes følelser: Actors: How to give notes to writers. Og her er en anekdote relatert til den problemstillingen; en gang da MASH-skuespillerne ble for masete og forlangte drøssevis av endringer i manus, tok Levine og skrivepartneren hans hevn på en kreativ måte. De skrev inn en kald vinterdag i historien. Vips, så var skuespillerne dømt til en dag i tjukke frakker under den stekende sola i Hollywood. Svette og fæle måtte de stå der og lire av seg replikker om hvor kaldt det var i Korea. Og trikset virket, pirkingen i manus uteble etter dette. Innlegget finner du her :-)
En annen morsom historie jeg fant på bloggen bærer tittelen "The kiss of death for Eddie LeBec". Levine og skrivepartneren hans stod bak en ny karakter i Cheers-historien, en fyr som het Eddie. Han ble spilt av Jay Thomas, og karakteren hans var kjæresten til servitrisen Carla, spilt av Rhea Perlman. Forfatterne var fornøyde med å ha skapt en ny karakter fra scratch, og alt gikk som smurt i noen episoder, så kom lynnedslaget. Jay Thomas spilte nemlig ikke bare i sitcoms, han var også på radio. En dag spurte en innringer i radioshowet hans hvordan det var å være med i Cheers. Fyren var dum nok til å svare noe sånt som "Det er forferdelig, jeg blir tvunget til å kline med Rhea Perlman." Gjett hvem som tilfeldigvis hørte på radio den dagen? Perlman herself... Og der var Eddie historie, manusforfatterne hadde tross alt et bedre forhold til Perlman enn til Thomas. Eddie LeBec fikk aldri ta en øl på Cheers igjen, han ble hakket opp av en ismaskin i sin neste episode. Fyren er visstnok på radio ennå, kanskje han skal holde seg der...
Bloggen er full av slike "behind-the-scenes"anekdoter, gode råd, morsomme observasjoner, anmeldelser av dagens tv-serier og annet snacks. Og hver fredag kan leserne stille Levine spørsmål. Hvor sto kameraene i leiligheten til Frasier?  Hvordan fikk de den lille hunden til å være så morsom? Drakk egentlig kundene på Cheers ekte øl? Levine har svaret på det meste.
Må leses:)

 

 

 

 

5 kommentarer

Camilla

05.07.2012 kl.12:57

kult! <3 stikke innom min blogg? ville blitt utrolig glad! <3

Maria

05.07.2012 kl.13:05

Få flere lesere eller VINN solkort på http://www.postblogg.com

theadventuresofkevin

05.07.2012 kl.13:22

Så interessant! Må nesten sjekke han ut! :)

lottasverden

05.07.2012 kl.13:24

Spennende :) Sjekk gjerne bloggen min :)

stineskodje

05.07.2012 kl.14:01

skal sjekke :D

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits