Magic Mike

Var på kino i går med min venninne Hilde. Vi gikk for å se en film jeg ikke visste noe særlig om på forhånd, nemlig Magic Mike. Det jeg visste, som jeg antar de fleste vet før de går for å se denne filmen, er at den handler om mannlige strippere. Det var dermed omtrent 98 prosent kvinnelige publikummere i salen... Filmen har undertittelen "Work all day - work it all night", og disse gutta kan virkelig "work it" så det holder!

 
Filmen handler om Mike (Channing Tatum), som gjør det han kan for å skrape sammen til livets opphold. Han legger takstein, han snekrer møbler, han fikser biler, og han stripper. En dag møter han 19 år gamle Adam (Alex Pettyfer), som han gir tilnavnet "The Kid". Mike introduserer Adam for gjengen i strippeklubben Cockrockers. Skole-dropouten finner seg fort til rette med lærtrusa stappet full av dollarsedler, og koser seg med alle fristelser livet som stripper har å by på, som dop, langing og tilfeldig sex. Adams storesøster Brooke (Cody Horn)  er bekymret for broren, og ber Mike holde et øye med ham. Men vil Adam la seg styre? Samtidig er Mike usikker på hva han vil med fremtiden sin. Eieren av strippeklubben, Dallas (Matthew McConaughey), tilbyr ham eierandeler i bedriften, men vil han forbli i en slik bransje, eller ønsker han seg noe mer?

 
Magic Mike er en lavbudsjettsfilm (i hvertfall i Hollywoodskala) regisert av Steven Soderbergh, og filmen har tjent inn 10 ganger sitt eget budsjett for lenge siden. Den har litt indiefilmkarakter over seg, med naturalistisk dialog som gir inntrykk av å være improvisert (uten at den nødvendigvis er det). Dette er mer enn bare spraybrun hud, sixpacks og glitter. Filmen har en god historie den vil formidle, og klarer dette på en ganske god måte. Skuespillerne er hovedgrunnen til at dette fungerer, Tatum er overbevisende som utadvente, selvsikre, men akk så forvirrede Mike. Så er da filmen også løselig basert på Tatums fortid som stripper på buler i Tampa. Pettyfer gjør en flott jobb som lærlingen i flokken, og Horn er en fin fornuftens stemme som storesøster Brooke. Matthew McConaughey gjør etter min mening sin beste rolle noensinne som Dallas, kompis med gjengen det ene sekundet, knallhard businessman og sjef det neste. Best er han i de koreograferte strippenummerne, der gutta gjør sitt med diverse kostymer og rekvisitter for at damene skal bli fornøyde.

 

 


Det er kult å henge med Mike, Adam og de andre gutta i Cockrockers to timer en sen kinokveld. Magic Mike er kanskje ikke en film man vil huske lenge, men den forteller en fin liten historie, og lar oss se noen flotte mannfolk på kjøpet. Kan anbefales. Terningkast 5.
 

 

 

 

6 kommentarer

Kristin

05.08.2012 kl.11:34

har så lyst å se den :)

Leiv - Livet er i veien

05.08.2012 kl.11:37

Kan du ta en titt innom bloggen min? Og trykker på liker knappen på det siste innlegget mitt? Det hadde betydd alt og se at noen bryr seg. At kanskje en vakker dag at noen aksepterer meg for den jeg er.

Lena Adele

05.08.2012 kl.11:50

Jeg har utrolig lyst til å se den! Jeg fikk enda mer lyst etter det jeg leste her nå :-) Jeg skal prøve å lure med meg kjæresten min.

Mina Cecilie

05.08.2012 kl.12:12

Fin blogg. Stikk gjerne innom min blogg

Anniken R Strand

05.08.2012 kl.12:17

Jeg så den på kino for noen uker siden, og jeg er helt enig i det du skriver! Hadde faktisk ikke forventa så mye "historie" som det var, og det er jo veldig positivt. Og dansinga til Channing Tatum er rå, jeg elsker menn som kan danse (ikke bare strippe..).

Lene

05.08.2012 kl.12:32

lyst til å se den ja !:)

Setter stor pris på en kommentar tilbake på bloggen min <3

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

23, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. Dette er en blogg om det å være meg, Ane, 23 år og student i Bergen. Dette er på sett og vis også en kulturblogg, da jeg er opptatt av å få med meg en del av kulturlivet rundt meg her i byen. For mer info om meg og tanken bak AngelUndercover, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits