TV-serier - av og til må man bare gjøre ingenting og se på TV.

I en travel hverdag med studier og jobb er det fint å av og til bare slappe av litt med en god tv-serie. Tenkte derfor å skrive litt om hva jeg har fulgt med på i det siste.

 

HOUSE OF CARDS

Alle har snakket om denne nye Netflix-serien siden den kom 1. februar. Jeg måtte til slutt ta en kikk og finne ut hva alt oppstyret dreide seg om.

Serien handler om livet i amerikansk toppolitikk. Kongressmannen Frank Underwood har hjulpet den nyvalgte presidenten med sin kampanje, og forventer å bli utnevnt til utenriksminister som takk for hjelpen. Det blir han ikke. Frank ønsker å hevne seg på sine overordnede som har gjort ham urett, og han setter i gang en nådeløs plan som krever mange uskyldige ofre underveis. Blant hans allierte finner vi kona Claire, som er like maktsyk som sin mann, og har en selvsikkerhet få kan matche. Vi møter også Zoe, en ung og fremadstormende journalist som gjør hva som helst for et scoop.

Jeg ble fenget av denne serien, og så alle de 13 episodene i den første sesongen i et voldsomt tempo. Jeg måtte liksom bare se på, selv om jeg egentlig ikke fikk noen medfølelse for hovedkarakterene. Tvert i mot, de gangene jeg faktisk heiet på noen var det stort sett motstanderne deres. Men hva gjør vel det? Spennende serie, artig innblikk i en verden jeg ikke vet noe særlig om. Sesongavsluttningen kan jeg røpe at leverer flere spørsmål enn svar, og sånt er jo litt irriterende, for nå må jeg jo vente til neste sesong blir lagt ut for å finne ut hvordan det går. Jaja.

 SMASH

Alle som liker musikaler, eller teater, eller New York, eller sang, eller intriger, eller rett og slett en god dramaserie, burde gi Smash en sjanse. Første sesong kom til Norge i fjor, men ble sendt på TV3 midt i fellesferien, på merkelige tidspunkter som ble endret fra uke til uke. I tillegg var tekstingen helt på jordet. Ikke rart den ikke ble noen megahit. Men den hadde fortjent suksess. Her er det flinke folk i alle ledd, fra superteamet Shaiman og Witman som står bak musikken, til fantastiske skuespillere. Anjelica Huston er min favoritt.

I Smash får vi bli med inn i kulissene når en ny Broadwaymusikal skal bli til. Vi møter skuespillerne, forfatteren, komponisten, regissøren, produsenten og flere til, og følger dem gjennom gleder og sorger frem mot premiere. Med på kjøpet får vi mange fine låter, både typiske showtunes og andre sjangre.

Sesong 2 er nettopp startet i USA, jeg aner ikke når den kommer hit til lands, men har foreløpig fulgt med over nettet. Jeg var ikke dødsimponert over den første episoden av året, den ble litt langdryg og det var i overkant mange nye karakterer å holde styr på, men de fine sangene og den gode showbusiness-følelsen var fortsatt der. Og ekle Ellis var ikke der! Så det er bare å henge med videre :-)THE BIG BANG THEORY

Denne serien trengel vel ingen beskrivelse, nå som den er inne i sin 6. sesong. "Alle" liker nerdeserien over alle nerdeserier, og det er vel fordi den er så lett å like. Den 6. sesongen er ikke noe dårligere enn de foregående, spør du meg, jeg liker at ting har utviklet seg slik de har. Jeg liker at vi ser mer til Amy og Bernadette enn tidligere, jeg liker at Sheldon faktisk er inne i en prosess som kan gjøre ham til en noe mer moden person samtidig som han er sitt elskelige gamle selv, jeg liker at vi fortsatt får noen drypp av Raj-Howard-magi her og der, og jeg liker at Penny og Leonard virker lykkelige sammen.

And it all started with a big bang...

 

Noen idèer til andre serier jeg burde ta en titt på?

 

4 kommentarer

Lise..

16.02.2013 kl.15:08

Jeg kan anbefale deg og se på Lost :) det er en utrolig bra serie :)

Aina & Xinyi

16.02.2013 kl.15:27

Anbefaler Pretty Little Liars og The Vampire Diaries ^.^

Fin blogg!

Oda

16.02.2013 kl.15:37

angelundercover: Fin blogg :)

Birte Valkyrje

22.03.2013 kl.12:11

House of Cards er fantastisk! The Big Bang Theory og Smash er veldig kjekke òg. :) Eg ser på frykteleg mange seriar, men eg veit ikkje kva for nokre du er kjent med.

http://listography.com/Valkyrje/television/shows_i_love_watch

Skriv en ny kommentar

angelundercover

angelundercover

24, Bergen

Hei og velkommen til AngelUndercover.blogg.no. For mer info om meg og tanken bak bloggen, se første post.

Kategorier

Arkiv

hits